Malatya'da Sosyal Medyada Tanıştığı kişiye 360 Bin TL Kaptırdı

Malatya'da Sosyal Medyada Tanıştığı kişiye 360 Bin TL Kaptırdı
A- A+

Malatya’da bir kişi sosyal medyada tanıştığı bir kişiye kredi çekmesine yardımcı olması için gerçekleştirdikleri buluşmada, sosyal medyada tanıdığı kişi tarafından cep telefonu ile internet bankacılığından 360 bin TL dolandırıldı.  Asayiş Şubesi’nin çalışmasında 2 kişi tutuklandı, 2 firari aranıyor. 

Malatya’da yaşanan olay şöyle gerçekleşti; polise başvuran Y.G..  sosyal medya üzerinden tanıştığı Y.K.’dan kredi çekmesi için kendisine yardımcı olunmasını istedi. 2 Mayıs günü AVM’de gerçekleşen buluşmada Y.G.’nin cep telefonunu alan Y.K., internet bankacılığından 360 bin TL kredi çekti ve aynı anda farklı hesaplara aktardı. Kısa bir süre sonra dolandırıldığını anlayan M.G., Asayiş Şubesine giderek şikayette bulundu.

Asayiş Şubesi ekiplerince yürütülen geniş çaplı çalışma ve araştırmada sonucunda; şüphelinin kredi kullandırma vaadiyle komisyon olarak, mağdurun hesabından akıllı saat,cep telefonu ve tablet aldıklarını ve olay yerinden araç ile uzaklaştıkları belirlenirken, 

Asayiş Şubesi ekipleri olaya karışan Y.K. ile birlikte T.D., M.B. ve F. C.A. adlı şüphelileri Hekimhan ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı.

Mağdur Y.G..’nin hesap hareketleri incelendiğinde paranın şüpheli F.C.A. , M.B., U.Ç. ve İ.D.  adlı şahıslara havale edildiği tespit edildi. 

İncelemede ayrıca şüphelilerin parayı aklamak için market sahibi R.G.  adlı şahsı tehdit ettikleri ve zorla market sahibinin hesaplarını kullandıkları tespit edildi.

Soruşturmanın ardından T.D. ve Y.K. tutuklanırken, M.B. ve F.C.A.  ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 

Olaya karışan U.Ç. ve İ.D. adlı şüphelilerin ise arandığı bildirildi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar